Monetax logo Menu bars for mobile to open menu

Bitcoin flörtar med $16 000 gränsen

Författare: Din kryptoklubb

Bild på stock market Foto av @bash__profile från Unsplash

Det är ingen hemlighet att priset på Bitcoin sedan maj i år har haft en enorm bullish kurva, en ökning liknande den som vi bevittnade i slutet av 2017. Om man tittar på priset före halveringen i maj har Bitcoin ökat med över 110 %, hittills ser det inte ut som att det ska sakta ner och med det erbjuds en möjlig “bullrun” som sträcker sig till slutet av året.

Nu, enligt en rapport från Chainalysis, som är ett blockchain-analysföretag, kan mycket av ökningen tillskrivas halveringen, med tanke på tidpunkten och likviditetsnivåerna på marknaden. De fortsätter med att säga att priset på Bitcoin ökar helt enkelt på grund av ökad efterfråga och begränsat utbud (vilket är svårare att öka på grund av den halverade belöningen för mining av token).

”Bitcoins pris stiger eftersom efterfrågan på Bitcoin ökar i en tid då det finns relativt få Bitcoin tillgängliga att köpa. Medan den totala tillgången på Bitcoin växer varje dag pga mining , det faktiska beloppet att köpa för beror på om innehavare vill sälja”

Chainalysis påpekade vidare en stor skillnad mellan denna “bullmarket” och det stora rallyt 2017. År 2017 kom efterfrågan på Bitcoin från individer eller detaljhandelsinvesterare som ville köpa och göra vinst med eget kapital och personliga medel. Dessutom varierade investerarna från erfarna handlare till de med liten eller ingen insikt i kryptovaluat. Å andra sidan har det skett en massiv övergång till institutionella investerare som vill köpa Bitcoin, vilket sägs vara ett stegl för att säkra sig mot den fallande dollarn. Med en massiv ökning av köp från företag som Grayscale och Square har efterfrågan på Bitcoin ökat på ett stort sätt. Som positivt för priset på Bitcoin verkar de institutionella investerarna inte heller sakta ner i hur mycket kryptovaluta de köper.