Monetax logo Menu bars for mobile to open menu

Ekonomibyrån i SVT snackar bitcoin med Riksbanken och Trijo-Totte

Kryptokampen SVT

Rekommendation: Kryptokampen i SVT’s Ekonomibyrån

Emellanåt känner vi på Monetax skyldighet att dela med oss av bra kvalitativt krypto-content som är av allmänhetens intresse. SVT Ekonomibyråns senaste krypto-avsnitt Kryptokampen är definitivt ett exempel på ett sådant innehåll. I detta avsnitt samlas olika aktörer inom finansiella världen för att diskutera kryptovalutor med fokus på förra årets bull-run. I studion återfinns riksbankschefen Cecilia Skingsley, kryptoexperten Totte Löfström och ekonomijournalisten Andreas Cervenka.

Avsnittet finns tillgängligt på SVT Play på länken nedan:

Ekonomibyrån - Krypto-kampen

Tidigare avsnitt “Hög på krypto” raderat!

Det är inte första gången SVT och ekonomibyrån pratar kryptovalutor, utan under 2021 så hade Ekonomibyrån ett program under titeln “Hög på krypto” med deltagande från bland annat Safello och SEB genom Johan Javeus. Tråkigt nog verkar programmet inte längre tillgänglig via SVT Play. Vi på Monetax har mailat SVT med förhoppningen om att få besked när programmet kan tänkas återvända till SVT Play, då det är ett ämne som inte får så mycket kärlek av traditionell media och skulle behövas finnas tillgänglig en längre tid.

Förutom detta har SVT producerat följande introduktion till kryptovalutor som är 10 minuter lång. Inte alls i närheten lika intressant, men åtminstone positivt att svensk statstelevision försöker diversifiera sig i det ekonomiska innehållet:

Krypto - så fungerar det