Monetax logo Menu bars for mobile to open menu

Monetax deltagare i AWS Startup Loft Accelerator

AWS Amazon Startup Loft Accelerator

Tio veckor långt Startup-program

Monetax har fått äran att vara en av 32 startups, enda svensk, tredje nordisk, att delta i Amazons europeiska startup satsning Amazon AWS Startup Loft Accelerator.
I programmet, som varar i tio veckor, kommer vi att träffa experter såsom AWS Solution Architechts, affärsutvecklare, devops:are och produkt experter. Deltagandet är fullkomligen virtuellt och vi som startup väljer själv att boka in sig på vilka workshops, sessions, 1:1-möten som passar just oss affärsmässigt.

Går i Spotify och Klarnas fotspår

Att använda Amazon som molnleverantör, och vara från Sverige, är något vi delar med stora svenska bolag såsom Spotify och Klarna. Vi har sedan lansering av våra produkter testat på olika leverantörer men kommer sakta migrera våra tekniklösningar från andra cloud providers till Amazon. Även all nyutveckling av nya tjänster kommer att hostas hos Amazon. Att Amazon har data-center i Sverige gör också valet självklart, då vi kan se till informationen vi lagrar fortsätter att stanna innanför Sveriges gränser precis som förut.

AWS satsar också på blockkedjan

AWS som molnplattform har ett stort utbud av tjänster vilket passar oss på Monetax som är teknikagnostiska och tror på portabilitet (docker, virtualisering, open source). I grunden kommer vi nog alltid vara lite multi-cloud, med en förkärlek till decentraliserade lösningar där vi också tror framtiden finns. Därför ser vi extra positivt på att det finns intressanta AWS-specifika blockchain produkter som vi kommer undersöka under dessa tio veckor för att se om de kan skapa mervärde i vår produkt och därigenom för alla våra kunder.

Påverkar inte befintliga erbjudanden eller kunder

Vår migreringsplan kommer att fastställas ihop med Amazons AWS-experter, och vi kommer utföra migreringen under lång tid och stegvis. Målet är att göra det under det tio veckor långa programmet, men våra kundåtaganden går före dessa tekniska manövrar. Däremot ser vi optimistiskt på att flytta vissa tjänster tämligen omgående för att kunna erbjuda ökad säkerhet, snabbare prestanda och överlag därför en bättre kundupplevelse till er alla som använder sig av våra tjänster.

Är du en startup och tycker programmet låter intressant?

Om du vill läsa mer om programmet, och kanske själv är en startup som önskar ansöka, vill vi tipsa om att gå in på AWS Startup Loft Accelerators hemsida och ansök om att vara med i nästa grupp startups. Programmet från vårt perspektiv verkar mycket lovande, och merparten av de startups som är med har inte kommit lika långt med sitt produktutvecklande som vi. Några bygger sina första proof-of-koncept och MVP-produkter som en del av detta program. Så tveka inte ansöka även om ni bara är i startgroparna!

AWS Startup Loft Accelerator