Monetax logo Menu bars for mobile to open menu

Påbörja din deklaration för 2021 idag och minska skattetrycket!

Två personer som arbetar med en skatterapport

Tre skäl att deklarera kryptovalutor redan nu

Det har varit ett omskakande år med Corona-restriktioner, presidentval och svajande marknader. Och nu börjar året gå mot sitt slut och då är det en bra idé att ta tag i sin skattesituation för kryptovalutor. Det finns minst tre bra skäl att sammanställa din deklaration av kryptovalutor såsom Bitcoin och Ethereum redan idag:

  1. Du får ett preliminärt skattebesked som ger en indikation på om du kommer behöva betala skatt eller få pengar tillbaka i vår.
  2. Du slipper stressen av att hantera deklarationen i sista minuten, vilket det ofta blir för många.
  3. Du får reda på dina omkostnadsbelopp lagom till årets sista månad. Med denna information kan du passa på att göra smarta byten i slutet av året och på så sätt minska skattetrycket och spara pengar.

Vi på Monetax hjälper gärna dig

Ovanstående tips gäller oavsett om du sammanställer deklarationen själv i Excel, tar hjälp av en redovisningsbyrå eller blir kund hos en tjänst såsom Monetax. Väljer du oss får du marknadens bästa pris genom vår prisgaranti.

Om du väljer en konkurrerande tjänst

Det är dålig praxis att tala illa om konkurrenter, och det tänker vi inte göra. Däremot kan det vara bra att kontrollera med Skatteverket om den leverantören du väljer faktiskt använder en korrekt beräkning av den genomsnittliga omkostnadsbeloppet, och hur du bör ställa in deras mjukvara för att få korrekt utfall. Många av de etablerade internationella molntjänsterna räknar inte efter det regelverk vi har i Sverige, och det är egentligen först vid en granskning Skatteverket brukar märka detta. Självklart är det inte straffbart att använda en tjänst som räknar fel: Du har ju försökt göra rätt! Men du har slösat din egen tid, Skatteverkets tid, och framförallt dina egna pengar.

Monetax har en löpande dialog med Skatteverket

Hos Monetax är deklarationen något du kan lita på. Vi har en löpande dialog med Skatteverket och utgår ifrån de svar vi får ifrån deras juridiska rättsenhet. Med andra ord; det finns underlag som backar de antagande vi gör vid beräkning av din deklaration i skrift från Skatteverket själva. Detta är vi, enligt vår vetskap, ensamma med. Exempelvis har vi utlåtanden om både lending och staking, vilket är två svåra områden att göra en tolka gällande regelverket från inkomstskattelagen.

Bli kund idag genom att registrera ett konto via denna knapp: