OM OSS

RAJO Software AB är ett mjukvaruföretag från Örebro. Vårt fokus är kryptovalutor och blockkedjor. Monetax, vår första produkt, är en molntjänst som förenklar skattedeklaration för alla som handlar med kryptotillgångar.

Vår historia

Oddsen att en kuban ifrån Havannas förorter och en dalmas från lilla Grängesberg skulle träffas och bygga det som skulle visa sig att bli Sveriges största molntjänst för deklaration av kryptotillgångar var astronomiska. Stjärnorna måste ha stått i linje.

Intresset för kryptovalutor, för oss och för världen, växte storartat i samband med kryptobubblan vid årsskiftet 2017 och 2018. Många investerade i Bitcoin och andra kryptovalutor - vi också! Det visade sig att deklaration av kryptohandel var både tidskrävande och krånglig. Några digitala tjänster i Sverige verkade inte finnas. Redovisningsbyråerna var för dyra. Inte heller några av dem utländska tjänsterna fungerade för den svenska marknaden på grund av Skatteverkets regler. Många vi träffade tvekade eller lät till slut bli att ge sig in på marknaden på grund av svårigheter med att deklarera.

Vår bakgrund som programmerare gav oss kunskap att lösa problemen, både för oss själva, och för alla andra som delade vårt intresse. Så vi grundade RAJO Software AB och påbörjade vår första produkt - en molntjänst för automatiserad deklaration av kryptohandel.

Namnet blev MONETAX, en hopslagning av "Moneta" - latin för "pengar", "Net" - från "internet" och "Tax" - från engelskans "skatt".

Vilka är vi?

Johannes Norrbacka

Foto av Mikael Jansson

Johannes Norrbacka

Verkställande direktör

Mitt uppdrag på RAJO Software är att leda den tekniska utvecklingen av plattformen och affärsutvecklingen av bolaget.

Rafael Reyes

Foto av Mikael Jansson

Rafael Reyes

Styrelseordförande

Min roll är att säkerställa att RAJO Software är kommersiellt framgångsrik i sin produktuveckling och marknadsföring.