Monetax logo Menu bars for mobile to open menu

Sveriges ledande redovisningstjänst av kryptovalutor

Monetax är mer än bara en K4-blankett, vi är experter på kryptovalutor och redovisning och är mycket stolta över de hundratals svenskar och företag vi hjälpt deklarera. Och här kan ni läsa lite mer om oss.

teamet på monetax

Varför bli kund hos Monetax?

Experter på kryptovalutor och hanterar alla tekniska situationer

Monetax har stöd för alla handelsplatser via fil eller API-import, och håller oss alltid uppdaterade på det senaste samt har koll på skattekonsekvensen av lending, staking, DeFI, hodl, företagsinvesteringar, ecommerce, osv.

Kunden kommer först

Varje kund hos Monetax är viktigt, och därför får varje juridisk person en handläggare som hjälper dig med just din deklaration: Oavsett om du är en organisation, t ex företag, eller en privatperson.

God dialog med Skatteverket

Monetax är den enda redovisningstjänsten med fokus på kryptovalutor med en kommunikationskanal direkt till Skatteverket juridiska enhet. Vilket innebär att alla deklarationer som sammanställs backas upp av juridiskt säkra ställningstaganden direkt från skattemyndigheten.

Stöttar våra kunder vid utredningar

Monetax finns där för dig vid en skatteutredning genom att erbjuda alla våra kunder en kostnadsfri dialog med tillgång till rapporter som visar hur vi beräknar din skatt, alla dina underlag samlade och hjälp att besvara frågor från Skatteverket.

Unik rådgivning via telefon

Betala mindre skatt eller få mer pengar tillbaka genom vår kvartalsrådgivning. Eller kanske du bara funderar på det senaste inom DeFi? Monetax rådgivning är en unik tjänst som innebär att vår expertis bara är ett telefonsamtal bort.

Tjänster för alla; organisationer likväl privatpersoner

Monetax har ett brett utbud av tjänster som passar alla. Allt från att hjälpa privatpersoner deklarera, till bokföring av kryptovalutor i ditt företag eller organisation, eller som leverantör till våra byråpartners.

Vår historia

RaJo Software AB är en startup-företag från Örebro med fokus på kryptovalutor, blockkedja-teknologi och i synnerhet redovisning såsom bokföring eller skattedeklaration. Monetax, vår första produkt, är en egen utvecklad molntjänst som förenklar skattedeklaration för alla som handlar med kryptotillgångar.

Skapandet av plattformen Monetax är nästan lika osannolik som skapandet av Bitcoin. Vem hade kunnat tro att två personer med tämligen skilda bakgrunder såsom Rafael, en kuban ifrån Havannas förorter, och Johannes, en dalmas från småbyggden Grängesberg, skulle träffas och finna gemensamma intressen i obskyra teknologier som Bitcoin? Och dessutom bestämma sig för att ta sig an utmaningen att bygga en skatteberäkningsplattform ovanpå innovationer som Bitcoin.

Intresset för kryptovalutor var något vi delade med övriga världen. I synnerhet i samband med kryptovalutabubblan vid årsskiftet 2017 och 2018. Många investerade i Bitcoin och andra kryptovalutor - Rafael och Johannes också! Däremot visade sig att deklaration av kryptohandel var både tidskrävande och krånglig. Några digitala tjänster i Sverige verkade inte finnas. Redovisningsbyråerna var för dyra. Inte heller några av dem utländska tjänsterna fungerade för den svenska marknaden på grund av Skatteverkets regler. Många bekanta tvekade att investera eller lät till bli att på grund av svårigheter med att deklarera.

Det udda paret från Kuba och Dalarna insåg att med sin bakgrund som programmerare, fanns kunskap för att lösa problemen, både för dem själva, och för alla andra som delade intresset. Därför grundades RaJo Software AB med påbörjandet av sin första produkt: En molntjänst för automatiserad deklaration av kryptohandel.

Namnet blev MONETAX, en hopslagning av "Moneta" - latin för "pengar", "Net" - från "internet" och "Tax" - från engelskans "skatt".

Vårt team

Teamet på Monetax är uppbyggd av experter på kryptovalutor, bokföring, skatteredovisning, företagande, designers, ingenjörer, rådgivare och mjukvaruutvecklare. Vår breda kompetens innebär att Monetax sammantaget kan betraktas som marknadens bästa redovisningstjänst för kryptovalutor.

Johannes Norrbacka Foto av Mikael Jansson

Johannes Norrbacka

Grundare

Expert på kryptovalutor och skatteredovisning. Erfarenhet som CTO och mjukvaruutvecklare inom Fintech och affärssystem.

Rafael Reyes Foto av Mikael Jansson

Rafael Reyes

Grundare

Expert på kryptovalutor och skatteredovisning. Över tio års erfarenhet som mjukvaruutvecklare inom SaaS- och PaaS-lösningar.

Sara Giordano

Sara Giordano

Marknad

Utbildad inom marknadsföring och företagande med erfarenhet som Key Account Manager, säljare och marknadskoordinator.

Jonathan Sanfer

Jonathan Sanfer

Software developer

Ingenjör med kunskap inom blockkedjor, kryptovalutor, distribuerade- och decentraliserade system.

Rådgivare och samarbetspartner

Ernesto Fabregas

Ernesto Fabregas

Chief Science Advisor

PhD Computer Science. Mobile robots control. Engineering education. Virtual and Remote Labs. Machine Learning. Artificial Intelligence. Automation Control. Teaching-Learning

Dennis Sahlström

Dennis Sahlström

Partner & Rådgivare

Grundare av Din Kryptoklubb, Monetax samarbetspartner, för utbildning inom kryptovalutor och investeringar. Till yrket trader och investerare som tjänat i snitt 4,53 % per månad sedan 2018, samt författare, entreprenör och föreläsare.

Mikael Lindbäck

Mikael Lindbäck

Partner & Rådgivare

Via Din Kryptoklubb utbildar Mikael privatpersoner om investeringar och kryptovalutor. Målet är att erbjuda alla människor en tydlig och reglerad väg till de stora möjligheterna inom kryptosfären.