Monetax logo Menu bars for mobile to open menu

Om oss

Monetax är mer än bara en K4-blankett, vi är experter på kryptovalutor och redovisning och är mycket stolta över de hundratals svenskar och företag vi hjälpt deklarera.

Johannes Norrbacka

Johannes Norrbacka

Grundare

Expert på kryptovalutor och skatteredovisning. Erfarenhet som CTO och mjukvaruutvecklare inom Fintech och affärssystem.

Rafael Reyes

Rafael Reyes

Grundare

Expert på kryptovalutor och skatteredovisning. Över tio års erfarenhet som mjukvaruutvecklare inom SaaS- och PaaS-lösningar.

Monetax genom åren

2018

Det saknades en tjänst för deklaration av krypto i Sverige

Vi själva behövde deklarera, och insåg att det var ett olöst problem på den svenska marknaden. Kort därefter påbörjade vi med utvecklingen av det som skulle bli Monetax.

2019

Första kunderna knackade på dörren

Vi lanserade Monetax under våren och fick in våra kunder förutom oss själva. Vi var även på besök hos Skatteverket och presenterade vår produkt och visioner, vilket blev starten av en produktiv dialog.

2020

Kundtillväxt och DeFi

Vi tripplade kundstocken och startade samarbete med Sveriges största kryptoklubb: DinKryptoKlubb. I plattformen infördes stöd för DeFi och mer automation.

2021

NFT och stark tillväxt

Bullmarket drog med sig återigen en trippling av kundstocken. Ny funktionalitet såsom stöd för NFT och centraliserade låneplattformar byggdes. Vi även startade sammarbete med Cointracking.

2022

Amazon AWS och Monetax 2.0

Utvalda i Amazons Startup Loft Accelerator program. Start av utveckling av Monetax 2.0 med bland annat företagshantering såsom bokföring.

2023

Framåt! Uppåt!

Under 2023 siktar vi på att lansera vår 2.0 plattform, bredda kundstocken med framförallt företagskunder och skapa mervärde till våra kunder genom nya samarbeten.

Våra partners

Ping payments
Boka.se
Cointracking
Amazon web service
Azure
Crypto compare