Monetax logo Menu bars for mobile to open menu

Skatteberäkning

Monetax är Sveriges ledande tjänst för redovisning av kryptotillgångar, och oavsett dina behov, är vi här för att hjälpa dig.

Hur deklarerar jag kryptovalutor till Skatteverket med Monetax?

Pris efter dina behov

Hos Monetax anpassas priset efter din situation och dina behov, med start från 1099 kr per år. Vi har utifrån erfarenhet konstaterat att ingen situation är den andra lik och är vana att diskret hjälpa individer i olika livssituationer. För oss är det nämligen viktigast att alla får den hjälp de behöver till ett rimligt pris. Inte heller har vi några dolda kostnader eller avgifter, vi strävar vara lika transparenta som blockkedjan.

Välj monetax paket och betala
Ladda upp ditt underlag

Ladda upp din historik

Ladda upp din transaktionshistorik för det gångna året via fil eller API-nyckel, tillsammans med dina genomsnittliga omkostnadsbelopp ifrån förra året om du har deklarerat tidigare år men har använt en annan tjänst. Behöver du hjälp med migrering eller siffror från tidigare år? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Våra experter räknar allt åt dig

Monetax utför en skatteberäkning som kontrolleras delvis automatiskt och även av din handläggare. När vi är klara meddelas du via e-post att deklarationen är färdig för rapportering. Vi på Monetax är lyhörda och ödmjuka inför att vi inte har stött på allt inom kryptovalutor även om vi verkat inom området i flera år. Så i svårare deklarationer brukar vi tillsammans med dig som kund gå igenom resultatet för att säkerställa dess utfall.

Vi gör skatteberäkningen åt dig
Rapportera till Skatteverket

Rapportera till Skatteverket

Skicka in din deklaration till Skatteverket via K4-fil på papper eller digitalt via Skatteverkets inkomstportal.

Monetax hjälper dig med att rapportera per månad

Periodavstämning

Önskar du en avstämning kring din skattesituation varje kvartal eller månad? Via vår nya periodavstämningar hjälper vi dig hålla koll på din skattesituation, inklusive strategiska försäljningar för att minska skattetrycket. Du får också sammanställningar av rapporter, bokföring eller underlag till myndigheter efter behov. K4an ingår kostnadsfritt för kunder som betalat för samtliga periodavstämningar under ett år.

Vanliga frågor

Vad är en transaktion?

En transaktion är antingen en insättning, ett uttag eller en växling av en kryptovaluta via en plånbok eller en kryptobörs. En insättning kan vara ett köp, en gåva, en belöning via airdrop, mining, staking osv. Ett uttag kan vara en försäljning, en donation, köp av en vara, en avgift osv. En växling sker när du byter till/från kryptovalutor eller fiatvalutor på någon av dina plånböcker/kryptobörser.

Kan jag prova gratis?

Monetax är inte kostnadsfritt eftersom vi erbjuder en skräddarsydd tjänst, däremot ingår det återbetalningsskydd fram till att vi levererat din deklaration. Anledningen att vi tar betalt innan är att varje kund till oss får en personlig handläggare som från dag ett ser till att din deklaration blir av hög kvalité och enligt den kravbild Skatteverket ställer på oss som kryptoinvesterare. Är det osäker över hur mycket det kommer kosta kan vi försäkra dig om att alla kostnader kommer vi överens om i förväg.

Hur många gånger kan jag få en K4-deklaration?

Det finns ingen begränsning på antalet gånger du kan ladda ner din K4-deklaration efter att vi sammanställt den. Vi rekommenderar dock att använda vår digitala uppladdning istället för pappersinlämning.

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Monetax accepterar betala direkt, kort, swish och faktura via vår betalningsleverantör Ping-Payments.

Kan jag uppgradera mitt konto efter att jag köpt en prisplan?

Ja, exempelvis om du överskrider begränsningarna av antalet transaktioner kan du uppgradera till en större plan genom att betala mellanskillnaden. Oroa dig inte, vi löser det!

Vilka handelsplatser har Monetax stöd för?

Monetax har stöd för alla handelsplatser, eftersom vi bygger och uppdaterar integrationerna löpande. Vår dynamiska fil-import klarar alla format, så ge oss exporterade filer eller API-nycklar så löser vi resten. Vi gillar även portfolio-appar ifall du använder en sådan idag.